Triky jak být úspěšný trenér

Dva nejdůležitější triky jak být úspěšný trenér nejen ve fitness:

1. Nadšení (vášeň)

Pokuď chcete být skutečně výjimeční, musíte bezmezně MILOVAT to co děláte. Ne 'mít rád'. Ne 'zajímat se'. Musíte to opravdově MILOVAT!

Není pochyb, že nadšení pro to, co děláte vás motivuje k tomu být lepší. Ale tvrdá práce prostě nestačí! Téměř každý dokáže tvrdě makat když jde vše hladce. To je relativně snadné. Každá cesta kterou se kdy vyberete bude mít nějaké zdary a nezdary, vzestupy a pády, strasti a trápení. A co vám dodá sílu jít dál i v těžkých chvilích? Nadšení!

2. Upřimá touha pomoct jiným

Jestli si chcete vydělat zlepšováním něčí fyzičky jen proto že VY to milujete a VY jste v tom výjimeční, dosáhnete pouze minimálního úspěchu. MUSÍTE mít upřimnou touhu pomáhat jiným. Jestliže ji nemáte, navrhoval bych, aby jste si našli jinou cestu k výdělku. Lidé totiž poznají kdo to myslí vážně a kdo ne. Nemyslete si chybně že je oblbnete. I když se vám to podaří, nebude to na dlouho. Na druhé straně, i když máte poctivou touhu pomáhat jiným, NEZNAMENÁ TO, že kvůli tomu nemůžete zkrachovat. Jsem hrdý na to, že jsem dobrý podnikatel a snažím se vytvářet vítězné situace pro obě strany kdykoli je to možné.

Zde je stuktura mého přesvědčení jak vydělat peníze z vašeho nadšení pro bodybuilding a fitness, kterou vám doporučuji osvojit si hned:

  • Když nedokážu svoje úsilí zužitkovat tak, aby to stálo za to, tak nemám šanci jít do toho naplno. Když nikdy nevložím čas, energii a nevyhnutelnou snahu, nikdy se nestanu expertem, který poskytuje jiným výjimečnou hodnotu. Pokuď budu úspěšný v poskytování této hodnoty jiným, oni mi OCHOTNĚ za moji snahu zaplatí.
  • Moje úsilí, obětavost a soustředěnost mi napomáhají k dosažení takového stupně vědomostí o bodybuildingu a fitness, o který by se jen tak někdo ani nepokoušel. Následně můžu tyto vědomosti využít a efektivně je využit k práci se zákazníky. Oni se tak můžou těšit z měřitelných fyzických i psychických výsledků - a to vše za pouze zlomek času a úsilí, které by museli vynaložit k dosažení takových výsledků beze mě. Pravdou je, že kdyby na to byli sami, asi by nikdy nevložili do toho tolik času a úsilí bez mé pomoci a vedení (doprovodu).
  • Bez výjimečného servisu, který jim poskytuji by se nikdy neradovali z fyzických a psychických výsledků které dosahují díky mým vědomostem.
  • Máte touhu se jednou stát profesionálem v bodybuildingu a fitness? Ačkoli moje cesta nebyla zrovna nejjednodušší, mám to štěstí, že se mohu živit něčím co miluji. Chtěl bych vás ušetřit od bolesti a frustrace, kterými jsem si musel projít,t ím, že vám nabídnu vhled do toho jak to dělám já. Chci se s váma podělit o to, co jsem se naučil, pomoct vám uspět a dosáhnout svých snů.

7 KROKŮ JAK SE STÁT PROFESIONÁLEM V BODYBUILDINGU A FITNESS

1. Vytvořte, rozviňte anebo zdokonalte systém nebo strukturovaný plán 'na míru' (např. trénink, výživa, doplňky stravy, životní styl anebo kombinaci všech zmíněných faktorů) pro konkrétní zájemce nebo omezenou klientelu.

2. Vytvořte si dobře rozpoznatelný název, který upoutá pozornost a bude pro vás nanejvýš prospěšný nyní i v budoucnu. (např. Thinking Big, Mass Machine, MAX - OT, Heavy Duty, atd.)

3. Osvojte si svoje řemeslo a zdokonalte vlastní styl jako inspirující spisovatel. Dejte dohromady knížku o deseti kapitolách, ve které vysvětlíte svůj příběh a systém.

4. Zdokonalte svoje dílo a staňte se emočně-evokujícím řečníkem. Vystupujte před největším možným počtem lidí.

5. Se svým nadšením pro bodybuilding zacházejte jako s výdělečným úsilím od samého počátku vaši cesty a to za předpokladu, že od samého počátku věříte, že se tato snaha ve výdělěčnou příležitost promění. Samozřejě, že rádi pomáháte lidem, to já taky. A taky se budete muset o svou odbornou způsobilost dělit zdarma než vás lidi začnou vnímat jako autoritu. Ale dovolte mi to vše hezky objasnit - přijde čas, kdy nadšení z pomoci druhým za pouhé poplácání po zádech přestane být pro vás uspokojivé. Právě toto donutí mohé trenéry a odborníky ve fitness aby opustili tuto profesi. Jejich životy se posunou dále - ještě předtím než se zdokonalí ve svých dovednostech a ovlivní tolik lidských životů kolik si na začátku přáli.

6. Zapamatujte si, že když do podnikání vstupujete s cílem vydělat peníze, musíte se skutečně sžít se svými klienty a mít upřímnou touhu pomoct jim zlepšit kvalitu jejich života.

7. Buďte vytrvalí. Buďte upřímní k sobě, svým snům, plánům a nepřestaňte hledat způsoby jak dosáhnout život jaký chcete žít ve světě bodybuilding a fitness. Cesta, kterou se plánujete vydat bude čas od času náročná. Ale neplatí to pro všechno v životě, co za to stojí?


Zdroj: Natural Muscle

Autor: Skip Lacour - šestinásobný mistr USA v kulturistice a úspěšný trenér

Pro Sport Planet přeložila: Barbora Hamžíková

Skip La Cour
E-mail: infofitnessmuscle.eu