Myprotein mění strategii pro Česko a Slovensko

A je to tu.

Již před více jak 2 lety jsem upozorňoval na fakt, že světový producent Myprotein brzy změní přístup k prodeji svých výrobků na Českém a Slovenském trhu.

Vzhledem k faktu, že se osobně znám s oběmi původními majiteli Myproteinu, z nichž jeden před lety založil konkurenční Gonutrition a druhý se pro jistotu přestěhoval z Anglie do USA, mám docela dobré informace o jejich prodejních strategiích.

Obchodní politika Myproteinu byla po leta zcela konstantní. Najít si v konkrétním státě silné spojence - distributory, nechat je udělat tu těžkou a "špinavou" práci v legalizaci a propagaci výrobků a následně si celý trh převzít. A tento bod právě nastal. Čeští a Slovenští importeři udělali již dostatek práce a nyní přišel čas na převzetí všech zákazníků značky pod svůj web.

Indicie byly zjevné již více jak přede 2 lety, kdy začali naplňovat tuto strategii. Stejně jak tomu bylo v Itálii, Španělsku, Francii, Holandsku, je tomu i u nás.

Nebudeme plakat ani si zoufat, na výběr máme hodně možností. Tou nejpřirozenější je přechod na "paralelní výrobky" od Gonutrition, jsou ale na trhu i další značky podobné svým zaměřením jako je Myprotein

Chcete vědět jednu perličku? Víte jak Myprotein dopadl například v Holandsku? Prohrál na plné čáře. Převálcoval je tam místní výrobce Body & Fit a to ne proto, že by prodával levnějí, jak by si možná našinec myslel, ale proto, že jsou hrdí a raději podpoří svého výrobce a nebo dovozce, než cizí element, který jejich firmy zneužil. Úplně stejně to dopadlo i v Německu, kde je tento výrobce také velice slabý.

Možná by stálo zato zamyslet se, jestli by to také nestálo za úvahu, když Myprotein nevybíravě "podtrhnul" české a slovenské distributory. Co myslíte, budeme my češi mít tolik hrdosti, abychom podpořili své obchodníky? Nebo myslíte že vyhraje agresivní politika Myproteinu? My pevně doufáme, že alespoň část zákazníků pochopí meritum věci - a charakterně se k tomu postaví.

Držte nám i sobě palce

Gonutrition

Autor: Mgr.David Alex Skoumal