Mad Games 2018 - ledňáky, kšiltovky a těžký váhy

Od rána do noci

to, čím si organizátoři tohoto Crossfitového dvoudenního závodu museli projít při organizaci, aby vše klapalo tak, jak to klaplo si málo kdo umí představit. Je pravda, že rok od roku úroveň Crossfitových akcí u nás roste, ale v Brně bylo k vidění hodinovou přesnost organizace. Jde vidět, že se "naši" vydávají za hranice na ty nejprestižnější akce a dováží si nejen závodní zkušenosti a medajle, ale také čerpají inspirMad games 2018aci v organizaci velkých akcí.

Vzpomínáte třeba na nedávné Superior Games 2018 v Havířově? Taky excelentně připravený závod. I tady bylo jasně vidět, že Michal Mička se inspiroval na evropských závodech a aplikoval je na domácí podmínky. To jen opět dokládá, jak roste úroveň lokálních soutěží. Ale zpět k Brněnskému pekelnému závaru jménem Mad Games.

Kdo za tím vším stojí? Mozkem Mad Games je Michal Merganič, úspěšný český závodník, majitel Brněnského boxu MadMan Crossfit, hasič, trenér a školitel. Ale ani takové "kápo" jakým Michal bezesporu je, by nezvládl celou akci nachystat sám. Má kolem sebe neméně schopné parťáky včetně jeho "skoro ženy" Mary. A jak to tak bývá, ani zde to není jinak - že za každým úspěšným mužem, najdeš ženu.

Promazaný Crossfitový stroj

Šlapalo to všechno. Forward Fitness skvěle nachystali bojovou scénu, rychle, spolehlivě, bez chybně. Krásná práce hoši. Ale nejzásadnější roli sehrála celková sehranost jednotlivých čet Judgů, Hlavního Judge, Hlavního organizátora a technických čet. Byla to symfonie. Mad Games byla naolejovaná mašina, která převálcovala atlety a nechala po sobě v závodnících i divácích úžasný zážitek.

Pro diváky bylo kromě našich dobrot z "Fitness Muscle", připraveno i další zpestření. Domácí cukroví a donuty, skvělá káva z rodinné pražírny, skvělé kousky oblečení a bot od BotyOblečení.cz a to by to nebyl Crossfitový závod, kdyby na místě nebylo i nějaké to jídlo.

Obchoďák Lídl v blízkosti ale dával akci úplně jinou vychlazenou příchuť. Člověk neustále potkával rozhodčí v červených kšiltovkách a s barevnými ledňáky... A co že je na tom zvláštního? Asi mě překvapilo to, že se takto Michal s Mary o všechny starali.

Co ocenili zase závodníci byl "závodnický servis". Jak jinak to pojmenovat nevím, na Mad Games byl zdarma k dispozici fyzioterapeut a masér, ale také Compex (Compex-sport.cz) a ledový bazének. To se jen tak nevidí. Rozhodně minimálně tuto věc si všichni závodníci museli pochvalovat. Péče o každého z více jak 120 závodníků byla viditelná na každém kroku.

Trička, brýle, kšiltovky, startovací balíčky s tyčinkami BlackFriars, masér, fyzioterapeut, Compex - to jen tak v rychlosti.

Těžký nebo lehký?

Nebudu tady popisovat sportovní náplň a hodnotit jednotlivá WODka, dost na tom, že jsou těchto diskusí vždycky plné "fejsbůky". Rozhodně to bylo peklo, mělo to náboj, nápad a vtip. A to se rozhodně cení. Mě se osobně libila kombinace různých disciplín, takže nebyl na koni jen silový typ atleta ani vytrvalec.

Tahaly se saně, zvedaly se těžké váhy, byla tu gymnastika na hrazdě, chůze ve stojce. Dohromady to dávalo smysl a stupňovala se intenzita i obtížnost.

Co říct závěrem?

Čišela tu přátelskost, domácí atmosféra, sportovní závar. A pokud tomuto závodu vydrží toto "gró", věštíme mu velkou budoucnost. My příští rok rozhodně budeme opět u toho a doufáme, že se nám příští rok nezlomí stan náš velký 6 metrový stan, tak jako letos a budete si moct užít vše, co jsme pro Vás měli připravené: chill out zonu, občerstvení v lehátkách, relax ve stínu našeho stanu, chlazené BCAAčka...

Fotky jsou volně ke stažení a k užití na Soc.sítích i na vašich webech, jen Vás slušně prosímte kdyby jste mohli u našich fotek vždy použít @FitnessMuscleShop a na webech link na náš web: www.FitnessMuscle.cz. Děkujeme.

Celá fotodokumentace (cca 200 fotek) zde: MAD GAMES PHOTO

Redaktor: David Alex Skoumal

Photo: David Alex Skoumal